30 mai 2010

flauta menuda... petite flûte

la tarda és plena de notes de música:  sol, do, re, la, si... l'après-midi est pleine des notes musicales : sol, do, re, la, si...
Posté par monimoni à 19:57 - - Commentaires [3] - Permalien [#]

03 mars 2009

ciència...science

El menut aprèn poc a poc... però divertint-se! Observa, manipula i assimila nous coneixements. Le petit apprend peu à peu ... mais en s'amusant! Il observe, manipule et assimile de nouvelles connaissances.
Posté par monimoni à 21:48 - - Commentaires [4] - Permalien [#]
28 janvier 2009

Deures...devoirs

Els deures dels menuts m'omplen la tarda i no queda gaire estona per a les manualitats i els jocs.  Cal organitzar-se per oferir-lis un temps d'esbajo i un temps amb nosaltres que qualitativament els eduqui i els faci feliços.  No és impossible! Les devoirs des enfants occupent l'après-midi et  ne reste pas le temps pour jouer. Il est important d'être organisé pour eux offrir le temps de jeu et le temps avec nous qui les élève et les fait sentir heureux. Ce n'est pas impossible!
Posté par monimoni à 21:51 - - Commentaires [3] - Permalien [#]
18 décembre 2008

Escriptori menut...bureau petit

Per a fi està aquí!! L'Elena ja té el seu escriptori per treballar, jugar, llegir, pintar, dibuixar... Enfin ... déjà ici!! Maintenant Elena pourra travailler, jouer, lire, se colorer, dessiner...
Posté par monimoni à 18:26 - - Commentaires [3] - Permalien [#]
25 novembre 2008

Lletres menudes...petites lettres

El menut comença la lecto-escriptura.  De moment reconeix els sons en les paraules per identificar més endavant so-grafia.  Està molt motivat i content de fer-se gran.  Cada dia és més gran!! Le petit commence la lecto-écriture. Pour le moment il  reconnaît les sons dans les mots pour identifier plus tard les sons avec l'écriture.   Il est très motivé et heureux d'être grand. Chaque jour est plus grand!
Posté par monimoni à 23:53 - - Commentaires [6] - Permalien [#]
28 octobre 2008

CASTANYES MENUDES... CHÂTAIGNES PETITES

"Quan ve el temps de collir castanyes...", diu la canço infantil. A escola s'han fet els panallets, s'han torrat castanyes i s'ha pintat la castanyera.  A més el temps acompanya i ja tenim el fred aquí. Visca la tardor! Quand vient le temps de la récolte des châtaignes ...", dit le chanson pour les enfants. À l' école il a fait de "panallets", ont été les châtaignes. Le temps accompagne et nous avons ici le froid. Vive l'automne!
Posté par monimoni à 22:38 - - Commentaires [2] - Permalien [#]

16 septembre 2008

Un altre curs...

Un altre curs... el menut prepara els llapis de colors i la menuda els llibres per estudiar.  Són dos nivells diferents però la il.lusió és la mateixa. Que tingueu bon curs menuts!!! Un autre cours ... le petit prépare les crayons de couleurs et la petite les livres pour étudier.  Bon cours!!!
Posté par monimoni à 22:39 - - Commentaires [1] - Permalien [#]
06 juin 2008

Mans

Aquest mural està fet per un grup de gent de l'escola i m'agrada per la força i la sinceritat de cadascuna d'aquestes mans.  Les siluetes són el reflexe de mans segures  amb idees determinants.  Aquestes mans de tants colors et transmeten alegria i  de ben segur que la colla de gent que ho va fer s'ho va passar d'allò més bé.  Sembla que cadascuda d'elles et parli i t'expliqui la seva història:  -Hola, bon dia, sóc la mà vermella!.  - Doncs jo sóc la senyora verda...  Guaiteu!  per allà... [Lire la suite]
Posté par monimoni à 21:45 - - Commentaires [2] - Permalien [#]
24 mai 2008

Papallona

Si recordeu, a casa teníem uns cucs de seda que hem vist créixer i més tard es varen embolcallar en un capoll.  Avui  hem descobert amb sorpresa que s'havien transformat en papallones.  Experiment complert!
Posté par monimoni à 22:01 - - Commentaires [1] - Permalien [#]
11 avril 2008

Cucs de seda

L'experiment dels cucs de seda és senzill i emocionant pels petits.  Han arribat avui a casa i mengen sense parar fulles de morera.  Quan siguin més grans s'embolcallaran dins d'un capoll.  Oberservarem dia rere dia l'evolució fins que es transformin en papallones.
Posté par monimoni à 20:11 - - Commentaires [0] - Permalien [#]